BROCHUREKlik hier om onze brochure te downloaden als PDF.


TWITTERProducten/diensten

Uitpekelen

Voor het transport van kaas uit het pekelbad gebruiken wij onder andere spijlen- of schakelbanden. Onze leveringsomvang start daar waar de kaas het pekelbad verlaat. Na de uitvoer kan de kaas worden gedroogd. Hiervoor hebben wij een afblaasunit ontwikkeld waarmee de kaas, tijdens het transport, rondom vrijwel droog wordt geblazen.
Lees meer...


Kaasbehandeling

Een kaasbehandelingslijn bestaat uit diverse componenten. De vaste elementen worden gevormd door een plastificeerder, een plankenwasser en een of meerdere robots en/of manipulatoren. Deze componenten kunnen worden aangevuld met een aan- en afvoersysteem voor boxen, kaas- en planktransportbanen en eventuele keerders.
Lees meer...

Plastificeren

De manier van rijpen is van groot belang voor de uiteindelijke smaak van uw kaas. De kaaskorst speelt daarbij een belangrijke rol. Deze wordt gevormd door een kaasdekmiddel, ook wel kaasplastic of -coating genoemd. Voor het aanbrengen van dit kaasdekmiddel bieden wij een bedrijfszekere oplossing. Om het kaasplastic optimaal op de kaas aan te brengen wordt de Plastomatic, type Economic II, gebruikt. Deze ver doorontwikkelde machine plastificeert de bovenzijde en 60% van de zijkant van de kazen. Na het plastificeren worden de kazen op de planken teruggelegd om te drogen en (verder) te rijpen.
Lees meer...


Plankenwassen

Voor het grondig reinigen van de kaasplanken met de hoogst haalbare hygiëne hebben wij een uniek en geavanceerd systeem waarbij de planken een compleet wasprogramma doorlopen. Het systeem werkt efficiënt, behoeft weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te houden.
Lees meer...


Paraffineren

Een van onze specialismen is het paraffineren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Wij bieden u volledig geautomatiseerde paraffineeroplossingen voor de meest uiteenlopende kaassoorten. Er kan worden gekozen voor de conventionele aanpak met een lijnparaffineerder, maar ook voor robottechniek met de zogeheten robotparaffineerder.
Lees meer...


Banderolleren/etiketteren

Voor het aanbrengen van een sier- of steunbanderol en voor het plaatsen van zijdevloei-etiketten leveren wij diverse banderolleer-, etiketteer- en omrokoplossingen. Het aanbrengen van de banderollen en etiketten gebeurt, afhankelijk van de toepassing, met behulp van kaasplastic of een lijmoplossing.

Voor het aanbrengen van een etiket bovenop een kaas leveren wij speciale etiketteermachines die tot 2.400 kazen per uur kunnen verwerken. Het etiket wordt na het opleggen extra gespreid. Hierdoor, en door het aandrukken met een gebogen sponsrol, kan het etiket strak op de kaas worden gedrukt.
Lees meer...

Controle

In onze lijnen kunnen wij apparatuur integreren wegen en inspecteren van de kazen. Denk daarbij aan inspectie op de aanwezigheid van metaal, gebreken of beschadigingen, vreemde delen of andere visuele afwijkingen zoals vlekken in de coating. Deze inspectie kan plaatsvinden met behulp van een metaaldetector, een röntgenapparaat of een visioninspectie.
Lees meer...


Box be- en ontladen

Een van de eerste robots die werd toegepast binnen de kaasindustrie in Nederland was een robot voor het beladen van transportboxen. Het gebruik van robots voor het beladen en ontladen heeft sindsdien een enorme vlucht genomen. Wij leveren diverse systemen voor het ontladen en beladen van boxen.
Lees meer...


Omboxen

Een specifieke vorm van beladen en ontladen van boxen is het zogeheten omboxen. Hierbij worden kazen van de ene boxsoort in de andere gelegd. Dit systeem is geschikt voor veel kaassoorten en boxtypen en kan worden gebruikt voor de in- en uitslag, maar ook voor het intern omzetten naar een andere boxsoort.
Lees meer...


Kleinverpakken

Voor het overzetten, inleggen en inpakken van uiteenlopende producten en verpakkingen heeft Kaasbehandeling.nl een breed scala aan robotsystemen. Zo kunnen robots u onder meer helpen bij het uit de snij- en deelmachines nemen van de kaas en het inleggen in verpakkingsmachines uit handen te nemen.
Lees meer...


Grootverpakken

Ook voor het verpakken van hele kazen hebben wij een aantal oplossingen. Of het nu gaat om het groot verpakken van Goudse kazen (vijf en/of dertien kilogram) in quattro, in achthoek of in een Amerikaanse vouwdoos óf om het in folie en/of omdoos verpakken van rechthoeken: wij hebben voor u een oplossing op maat!
Lees meer...


Folieverpakken

Voor het vacuüm verpakken van kazen zijn verschillende mogelijkheden. De klant, het kaasassortiment en het prijsniveau van zowel de verpakkingsmachine(s) als de folie bepalen de keuze. Gangbare verpakkingen zijn thermoform- en krimpfolie. De gekozen machines kunnen door ons worden geleverd en vervolgens worden geïntegreerd in een automatisch werkend systeem.
Lees meer...


Kist be- en ontladen

In folie verpakte rechthoekige kazen worden voor het rijpen in kisten gelegd. Nadat de foliekazen zijn gerijpt, worden ze uit de kist gehaald voor verzending of verdere verwerking. De capaciteit is afhankelijk van de afmetingen van de kazen. Voor euroblokken bedraagt de maximale capaciteit 1.500 per uur.
Lees meer...


(de)Palletiseren

Voor het (de)palletiseren van onder meer losse kazen, foliekazen, dozen en kratten leveren wij robot(de)palletiseersystemen op maat. Daarbij wordt gekeken naar het te handlen product, de palletstapeling, de capaciteit en de opstelling.
Lees meer...