BROCHUREKlik hier om onze brochure te downloaden als PDF.


TWITTERPlastificeren

De manier van rijpen is van groot belang voor de uiteindelijke smaak van uw kaas. De kaaskorst speelt daarbij een belangrijke rol. Deze wordt gevormd door een kaasdekmiddel, ook wel kaasplastic of -coating genoemd. Voor het aanbrengen van dit kaasdekmiddel bieden wij een bedrijfszekere oplossing.

Om het kaasplastic optimaal op de kaas aan te brengen wordt de Plastomatic, type Economic II, gebruikt. Deze ver doorontwikkelde machine plastificeert de bovenzijde en 60% van de zijkant van de kazen. Na het plastificeren worden de kazen op de planken teruggelegd om te drogen en (verder) te rijpen.

De instellingen voor de diverse kaassoorten en -afmetingen worden voorgeprogrammeerd. Ze kunnen daardoor via het bedieningspaneel eenvoudig worden geselecteerd. Bij een, in een complete lijn, geïntegreerde machine gebeurt dit via de centrale lijnbesturing.Het programma kent uiteraard ook een reinigingscyclus. Daarin worden de borstels uitgespoeld en gecentrifugeerd, de borstelkappen gespoeld en de transportband gereinigd.

De Plastomatic combineert efficiency met lage onderhoudskosten. Dat komt onder meer door de uitstekende plastificeerresultaten bij laag plasticverbruik, de lange standtijd van de flappen, het snel en gemakkelijk wisselen van de flappenwalsen, de eenvoudige bediening, de geringe vervuiling en het minimale waterverbruik. Ook rechthoekige kazen worden optimaal geplastificeerd.


<terug naar producten/diensten>