BROCHUREKlik hier om onze brochure te downloaden als PDF.


TWITTERParaffineren

Een van onze specialismen is het paraffineren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Wij bieden u volledig geautomatiseerde paraffineeroplossingen voor de meest uiteenlopende kaassoorten. Er kan worden gekozen voor de conventionele aanpak met een lijnparaffineerder, maar ook voor robottechniek met de zogeheten robotparaffineerder.

De paraffineeroplossingen die wij bieden kunnen standalone, maar ook als compleet geautomatiseerde lijnoplossing worden geleverd. De kaasaanvoer en/of –afvoer, inclusief de gewenste verpakking, kan volledig worden geautomatiseerd.Voor het paraffineren bieden wij, afhankelijk van de gewenste capaciteit en de beschikbare ruimte, verschillende oplossingen. Naast de conventionele lijnparaffineerders leveren wij ook de robotparaffineerder. Dit is een oplossing op basis van robottechniek, waarbij verschillende kleuren en soorten kunnen worden verwerkt. Bovendien vraagt het een minimum aan vloeroppervlak. Dankzij de robotparaffineerder is de paraffineercyclus vrij en flexibel in te stellen. Voor elke kaassoort kan het meest optimale resultaat worden bereikt.

Het stollen van de paraffine op de kaas kan met lucht- of waterkoeling. De capaciteit kan eenvoudig worden afgestemd op de behoefte door meer kazen tegelijk te hanteren. Afhankelijk van de kaassoort, de grootte en de parrafinesoort bedraagt de capaciteit 500 à 2.000 kazen per uur.


<terug naar procukten/diensten>