BROCHUREKlik hier om onze brochure te downloaden als PDF.


TWITTEROmboxen

Een specifieke vorm van beladen en ontladen van boxen is het zogeheten omboxen. Hierbij worden kazen van de ene boxsoort in de andere gelegd. Dit systeem is geschikt voor veel kaassoorten en boxtypen en kan worden gebruikt voor de in- en uitslag, maar ook voor het intern omzetten naar een andere boxsoort.

Door het automatisch beladen en ontladen van boxen worden de arbeidsomstandigheden sterk verbeterd. Vrachtwagens hoeven namelijk niet langer met de hand te worden geladen en gelost. Daarnaast moeten kazen door verschillende boxsoorten, veelal worden overgeladen van pakhuisbox naar transportbox en andersom. Met onze robot-omboxoplossing laden wij kaas vanuit een pakhuisbox gemakkelijk in een transportbox en omgekeerd.
De omboxunit kan onderdeel uitmaken van een complete kaasbehandelingslijn of standalone worden ingezet. De unit bestaat uit een robotcel, eventueel twee draaiplateaus, een tussenformeerstation en de benodigde besturing. Het systeem kan ook worden uitgebreid met een boxbuffer, zodat u langer onbemand kunt werken. Door deze robottechniek is er meer flexibiliteit in de keuze van de te verwerken kaassoorten en boxtypes. Een robot is namelijk vrij programmeerbaar en kan zodoende meerdere handelingen uitvoeren.

Door gebruik te maken van een omboxunit zijn arbotechnische bezwaren niet meer aan de orde.


<terug naar producten/diensten>