BROCHUREKlik hier om onze brochure te downloaden als PDF.


TWITTERFolieverpakken

Voor het vacuüm verpakken van kazen zijn verschillende mogelijkheden. De klant, het kaasassortiment en het prijsniveau van zowel de verpakkingsmachine(s) als de folie bepalen de keuze. Gangbare verpakkingen zijn thermoform- en krimpfolie. De gekozen machines kunnen door ons worden geleverd en vervolgens worden geïntegreerd in een automatisch werkend systeem.

Het vacuüm verpakken van de kazen kan zowel in thermoformfolie als in krimpfolie. In een dieptrekmachine met thermoform wordt de folie afgewikkeld en met een dieptrekproces gevormd. Een volledig roestvrijstalen pick & place-unit plaatst de kaas in de voorgevormde folie. Het verpakken in krimpfolie bestaat uit de volgende stappen: het in een zak plaatsen van de kaas, het vacuüm trekken en sealen van de zak en tot slot het krimpen en koelen van de folie. Afhankelijk van de capaciteit en het kaasgewicht kunnen bovengenoemde stappen automatisch of semiautomatisch worden uitgevoerd.In de aanvoer van de kazen naar de verpakkingsmachines worden deze gebufferd en afhankelijk van de capaciteit van de vacuümeermachines gedoseerd aangeboden. Het is mogelijk om meerdere verpakkingsmachines in een lijn samen te voegen. Na het verpakken worden de kaasstromen samengevoegd. Ook een flow-packer in combinatie met een vacuümunit kan voor het verpakken van de kazen worden gebruikt.

De methode van verpakken, de gewenste capaciteit alsmede de aanwezige ruimte, bepalen in grote mate hoe de machines kunnen worden opgesteld.


<terug naar producten/diensten>