BROCHUREKlik hier om onze brochure te downloaden als PDF.


TWITTERProjecten

H. Bouter & Dochters KaashandelH. Bouter kaashandel  is een familiebedrijf gespecialiseerd in opslag, rijping, veredeling en distributie van met name Goudse Kaas. Dit geschiedt allemaal in Groot Ammers waar in totaal 10.000 ton kaas ligt opgeslagen. Hiermee is
H. Bouter kaashandel  één van de grootste zelfstandige dienstverleners in Nederland op het gebied van opleggen en rijpen van Goudse kaas.

H. Bouter kaashandel is al bijna 20 jaar gebruiker van ELTEN kaasbehandelingslijnen en zolang ook al een tevreden klant van ELTEN. Sinds de aanschaf van de eerste behandelingslijn is het bedrijf gestaag gegroeid en heeft men in de loop der jaren meerdere kaasbehandelingslijnen aangeschaft, waarvan het grootste deel via ETEN. Eind vorig jaar heeft men de zevende kaasbehandelingslijn aangeschaft die begin van dit jaar naar volle tevredenheid is opgeleverd. Mede door de goede ervaringen vanuit het verleden en de bewezen techniek heeft de klant gekozen om ook deze lijn weer bij ELTEN te bestellen.

Deze kaasbehandelingslijn is geleverd conform de nieuwe ELTEN standaard, hetgeen betekent een compacte bouwvorm, een nog hogere afwerkingsgraad en hogere capaciteit van de installatie. Mede door deze goede ervaringen en de verbeterde efficiëntie  van de nieuwe kaasbehandelingslijn is al voor de definitieve afname door Bouter de opdracht verstrekt aan DERO (zusterbedrijf van ELTEN) voor een omboxlijn.

Deze omboxlijn is geschikt om verschillende kaasformaten, zowel ronde als rechthoekige kaas, vanaf transportboxen naar interne boxen om te  zetten en vice versa.In deze zeer flexibele installatie is tevens een draaistation geïntegreerd waardoor de kazen tijdens het omzetten ook nog gekeerd kunnen worden worden. Dit alles wordt gerealiseerd op een klein oppervlak met behulp van twee Fanuc robots welke de handling van de kazen op zich nemen. De boxen worden met behulp van heftrucks op vaste posities op de grond gepositioneerd waarbij beide boxposities dubbel uitgevoerd zijn. Hierdoor is het mogelijk om zonder onderbreking de boxen aan en af te voeren van en naar de ontlaad en belaad positie.

Hiermee is een zeer compacte, eenvoudige maar ook zeer stabiel systeem gecreëerd waarbij de capaciteit maar ook flexibiliteit van beide robots ten volle benut worden.
Ook deze installatie is in zeer korte tijd geïnstalleerd en naar volle tevredenheid door Bouter afgenomen.

Al met al weer een goed voorbeeld van de nauwe samenwerking van ELTEN en DERO welke hiermee elkaar aanvullen en versterken.