BROCHUREKlik hier om onze brochure te downloaden als PDF.


TWITTERBanderolleren/etiketteren

Voor het aanbrengen van een sier- of steunbanderol en voor het plaatsen van zijdevloei-etiketten leveren wij diverse banderolleer-, etiketteer- en omrokoplossingen. Het aanbrengen van de banderollen en etiketten gebeurt, afhankelijk van de toepassing, met behulp van kaasplastic of een lijmoplossing.

Onze banderolleermachines kunnen in lijn voor of achter de plastificeermachine worden geplaatst. Zowel harde als semiharde kazen kunnen op deze wijze volautomatisch worden gebanderolleerd. Afhankelijk van de opstelling en wensen van u als klant kan een capaciteit worden bereikt van 700 tot 1.800 kazen per uur.

Voor het aanbrengen van een etiket bovenop een kaas leveren wij speciale etiketteermachines die tot 2.400 kazen per uur kunnen verwerken. Het etiket wordt na het opleggen extra gespreid. Hierdoor, en door het aandrukken met een gebogen sponsrol, kan het etiket strak op de kaas worden gedrukt.

Bij het omrokken worden bovenstaande handelingen gecombineerd. De kaas wordt aan de boven- en onderzijde voorzien van een zijdevloei-etiket en rondom afgewerkt met een sierbanderol. Zowel de etiketten als de banderol worden in nat kaasplastic op de kaas aangebracht zodat de kans op schimmelvorming onder de etiketten tot een minimum beperkt blijft. Het omrokken vindt plaats in twee stappen. Eerst wordt er een etiket op de bovenzijde aangebracht. Na het drogen wordt de kaas in één rondgang gekeerd, waarna de andere kant wordt geëtiketteerd en de banderol wordt aangebracht
<terug naar producten/diensten>